Tegu on ühtede kõige vanemate lülijalgsetega, kelle fossiile üldse kunagi leitud. Samas on nad kõige vanemad lülijalgsed, kes leitud merevaigu seest, vahendas Vikerraadio "Teadusuudis".

Lülijalgsed on liikide arvult kõige suurem loomarühm, mis omakorda koosneb kolmest suuremast alamrühmast - putukatest, vähkidest ja ämblikulaadsetest. Lestalised ongi just ämblikulaadsed.

Kaht ürgset lestalist ja üht ürgset putukat sisaldanud merevaigutükid tõid Itaalia Alpidest päevavalgele Padua Ülikooli teadlased Eugenio Ragazzi ja Guida Roghi. Fossiilide uurimist juhtis David Grimaldi New Yorgis asuvast Ameerika Loodusmuuseumist ja uurimise tulemused on avaldatud Ameerika teadusakadeemia toimetistes PNAS.

Merevaik on väga hea fossiilihoiumaterjal, mis aitab tihtipeale aimu saada ammustel aegadel elanud väiksemate ja õrnemategi olevuste kehaehitusest, mõnikord lausa mikroskoopilise üksikasjalikkusega.

Kolm nüüd kirjeldatud lülijalgset loomakest olid ainult mõne millimeetri suurused - nad elutsesid arvatavasti praeguseks välja surnud okaspuudel, mille vaigus nad siis nüüd fossiilidena meie aega on jõudnud.