Avastatud elemendi eluiga kinnitab teooriaid, mis ennustavad, et ülirasked elemendid asuvad koos oma isotoopidega nn stabiilsuse saarel. Teadlaste töörühm sünteesis uue elemendi liites oma vahel kaltsiumi ning  haruldase raske elemendi berkeeliumi. Sellekohane uurimistöö avaldatakse järgmises ajakirja Physical Review Letters numbris, vahendab
.

Nagu kõik ülirasked aatomid on element 117 ebastabiilne, seega on tema eluiga ainult sekundi murdosa, ennem, kui ta kergemateks aatomiteks ning osakesteks laguneb. Element toodeti põrgatades Dubna ühendatud tuumauurimisinstituudi osakestekiirendis kaltsiumi aatom kokku paigalseisva berkeeliumi aatomiga. Uue elemendi sünnist saadi teada uurides selle lagunemisel tekkinud tütarosakesi.

Hoolimata oma lühikesest elueast on element 117 eluiga märksa pikem kui mitmetel teistel kergematel osakestel. Avastus kinnitab, et uus element, koos hiljuti sünteesitud 116. ja 118. elemendiga, moodustavad perioodilisus tabelis nn stabiilsuses saare. Sünteesides järjest raskemaid elemente saab teada, kui kaugele stabiilne regioon ulatub.

Kuigi lühikese elueaga aatomitele ei ole seni leitud praktilist rakendust, on üliraskete elementide süntees hädavajalik erinevate mudelite testimiseks, mis selgitavad, kuidas neutronid ja prootonid tuumas paiknevad. Sellised mudelid aitavad selgitada laialt levinud elementide omavahelist suhet. Lisaks on võimalik selliste mudelite alusel ennustada stabiilsete eksootiliste elementide olemasolu, mis võivad Maal või meteoriitides looduslikult leiduda.