See väike aerjalaline vähiline liigub ringi ka Läänemere hõljumis. “Tulnuk-tömbiku evolutsioonline edu seisneb selles, et ta suudab vaenlase eest enneolematu kiirusega põgeneda,” ütleb professor Thomas Kiørboe, kes on uurinud loomakese liikumist peensusteni ja avaldanud oma uurimistulemused ajakirjas Journal of the Royal Society Interface, vahendavad
.

Kiørboe mõõtmised näitavad, et tulnuk-tömbikul kulub reageerimiseks kõigest tuhandik sekundit ning ta suudab hüpata pool meetrit sekundis — seega on loomake oma suurust arvestades kümme korda tugevam, kui ükski seni uuritud loom või inimese loodud mootor.

Tulnuk-tömbiku enneolematu väleduse saladus peitub kahte sorti liikumisvahendite olemasolus: kui linnud kasutavad liikumiseks ennekõike üksnes tiibu ja hobused jalgu, siis tulnuk-tömbikul on valikuid kaks.

Vibreerivad tundlalaadsed jäsemed  võimaldavad lakkamatult ujudes edasi liikuda ning peale selle on tal ka 4-5 paari jalgu, millega saab hüpata ja ujumisele kaasa aidata, kui peaks olema vaja äkitselt põgeneda või rünnakut alustada.

Kuigi tulnuk-tömbik on pime ja nii väike, et vesi tundub talle paksu siirupina, suudab ta vaenlase eest vilkalt põgeneda.