EPL kirjutas 21. jaanuaril väiksest Eesti 3D-pritimise stuudiost Wolfprint 3D, kes otsustas hakata pakkuma ainulaadset teenust lapseootel vanematele.

Nimelt võimaldab moodne tehnika alles ema kõhus olevast lootest teha ultraheliuuringuga kolmemõõtmelise kujutise.

Firma juht Timmu Tõke tuli mullu sügisel mõttele failist 3D-kuju välja printida, ja koos doktor Marek Šoisi Loote Ultrahelikeskusega ongi esimesed vanemad oma veel sündimata lapsest juba 3D-prinditud kuju saanud.

EPL-i loo noppis üles rahvusvaheline uudisteagentuur Reuters, kes tegi sellest oma maailma uudiste galeriisse lausa suure fotoreportaaži "Unborn babies, in 3D”. Samuti tegi Reuters uudisest eraldi videoloo "3D printed fetus sculptures for mothers-to-be”.

Washington Post usub, et Eesti firma 3D prinditud looted võivad mõjutada USA-s peetavat abordidebatti. Nende kajastus ilmus artiklis "See the 3D-printed fetuses that could perhaps change the abortion debate".

Uue meedia tõusev lipulaev VICE news ütleb videoloos, et Eestis pakutav 3D printimine annab vanematele võimaluse tunda, kuidas on oma tulevast last käte vahel hoida:

Kümned ja kümned väljaanded on kas refereerinud Reutersi lugu või uudise ise kirjutanud, näiteks Stern.deGazeto do PovoMir24YahooIndia International Business TimesStatesmanToronto SunBrasiilia MSN,  TheWigKP.ru ja nii edasi.

Eesti 3D printimise stuudiot konsulteerinud Daltoni kommunikatsioonibüroo juht Ivo Kallasmaa oli maailma huvi üle rõõmus. "Me oleme endas alati kandnud ambitsooni teha ülemaailmset kampaaniat, siiamaani oleme piirdunud Baltikumi ja Soomega," nentis Kallasmaa, kelle sõnul aitavad ülemaailmset kajastust luua nii geniaalne toode, korralik kommunikatsioonistrateegia kui ka selle elluviimine.