Argumendid puithoone kasuks on järgmised: puitmaterjalid on kergesti uuendatavad, odavad, neid kasutades lähevad ehitustööd kiiremini ja ka ehitise kogumass tuleb väiksem. Plaani tahetakse nüüd esitleda Londoni linnapea Boris Johnsonile.

Telegraph vahendab, et arhitektide sõnul oleks puithoonel 80 korrust, neis omakorda 1000 „ühikut“ eluruume ning selline ehitis oleks elukeskkonnana „ökom“, mõnusam ja hubasem. Puit on alakasutatud ning meeldib inimestele ehitusmaterjalina rohkem kui teras või tsement, teatasid loojad. Arhitektid ja insenerid on juba tõestanud, et kui hoone ehitada, püsib see ka tõesti kenasti püsti, ent väljakutse sellise puuhoone ehitamise puhul oleks siiski midagi sellist, mida varem keegi teine proovinud pole.

Inglased pole ainsad, kes puidu abil kõrgustesse rihivad. Eelmise aasta suvel pakkus Kanada arhitekt Michael Green välja, et Pariisi võiks ehitada puust pilvelõhkuja nimega Baobab, mil oleks 35 korrust. Ka Viini plaanitakse 24-kordset puust kõrghoonet nimega HoHo, mis peaks saama valmis järgmisel aastal. Kõrgeim puithoone maailmas hetkel on aga 14-korruseline Treet („Puu“) Bergenis Norras, mille ehitamisel lõi kaasa ka Tartu ettevõte Kodumaja.

Kuidas sulle idee tundub? Kas ise elaksid näiteks 14-kordse puumaja viimasel korrusel või tundub kivihoone kindlam?