Kui umbes aasta tagasi Inglismaa väikelinnas Modburys loobuti kodanikualgatuse korras kilekottide kasutamisest, siis selle teema tõi istuv Londoni meer ka oma linnas arutelu alla ja palus londonlastel esitada oma seisukohti.

Seejärel eraldas Ken Livingstone raha ehitus-tööstusjäätmete sorteerimisjaamade rajamiseks. Sest tegelikult tekib ju ¾ jäätmeid tööstustes ja mitte kodumajapidamistes, seega ettevõtetele suunatud käitluslahendused on hulga vajalikumad.

Ja nüüd veel valimiste eelõhtul korraldas ta kampaania pudelivee vastu ja kraanivee poolt. Linnapea kutsub üles inimesi restoranides sihilikult paluma joogiks mitte pudelivett vaid kraanivett. Tema kampaaniat toetab loomulikult kohalik vee-ettevõte ja mitmed keskkonnaorganisatsioonid.

Et kuidagigi istuva linnapeaga sammu pidada, lubas teine tõenäoline kandidaat tooriparteilane Boris Johnson hakata rahvale sorteeritud prügi eest vautšereid jagama, millede eest saaks kohalikes poodides kaupu osta. Boris Johnson eeldab, et prügi sorteerimine vähendab lõppladestamist prügilatesse ja taaskasutuse suurendamist, mis tasub seega keskkonnamaksude vähenemise tõttu ära.

Ning et laiendada oma keskkonnaalaste lubaduste spektrit, lubab Boris Johnson lisaks hakata …… istutama Londonisse puid.