California Los Angelese ülikooli õigusteaduskonna juures tegutsev sugulise sättumusega seonduva seadusandluse ja avaliku poliitika uurimise keskus Williams Institute on teada andnud USA lesbiliste perede pikaajalise — praeguseks juba 24. aastat vältava — riikliku uuringu NLLFS raames ilmnenud uutest andmetest. Eile ajakirjas Archives of Sexual Behavior avaldatud töö raames esitati lesbidest emade poegadele-tütardele küsimusi sugulise väärkohtlemise, sättumuse ja käitumise kohta, vahendab The Huffington Post.

Uurimuses selgus, et mitte ühtegi 78-st NLLFS-is osalenud teismelisest pole ei lapsevanem ega seaduslik hooldaja nende endi sõnul kunagi kordagi füüsiliselt või seksuaalselt ahistanud. Võrdluseks: 26 protsenti Ameerika Ühendriikide teismelistest on tunnistanud, et lapsevanem või seaduslik hooldaja on neid füüsiliselt väärkohelnud. 8,3 protsenti möönab sugulist väärkohtlemist.

Autorite osutusel on laste väärkohtlemise täielik puudumine lesbiliste emadega peredes eriti tähelepanuväärne, kuna kannatuste põhjustamine lastele on kõikjaldane ning selle tagajärjed võivad olla laastavad.

„Lesbiliste vanematega noorte taolistel aruannetel on olulised järelmid vägivallatute peremudelite otsimisele pühendunud tervishoiutöötajate, poliitika kujundajate, sotsiaaltöötajate ja lastekaitse-ekspertide jaoks,” kirjutavad autorid töö kokkuvõttes.

Mis puutub samasooliste naispartneritega peredes üles kasvanud noorte seksuaalsesse sättumusse, siis määratles NLLFS-i hõlmatud teismelistest end peamiselt või eranditult homoseksuaalsena 2,8 protsenti. Eri uuringute andmeil on homoseksuaalsuse valdavuse määraks elanikkonna hulgas 2-13 protsenti.