"Hawking oli 1960ndate lõpus ratastooli kasutamise vastu, kuid juba 1970ndatel kasutas ta motoriseeritud varianti ratastoolist, mis sarnaneb tänapäevasele ratastoolile," kirjutas kuulus oksjonimaja oma kodulehel. "Muuhulgas on andmeid, et Hawking oli üpris metsik ratastoolijuht."

Ratastooli müügist saadav tulu annetatakse närvisüsteemi haigustega tegelevale MNDA ühingule ning Stephen Hawkingu fondile, mis toetab kosmoloogia, astrofüüsika ja osakestefüüsika uurimist, vahendab Cnet.

Veel tuleb müüki viis koopiat Hawkingu doktoritööst, Hawkingut sisaldanud Simpsonite osa stsenaarium, Hawkingu jope ning tema teos "A Brief History of Time", millel on Hawkingu autogramm tema sõrmejälje näol.

Tuntud füüsiku esemed tulevad müüki suurema teadlaste esemete müügi raames - peale Hawkingu asjade müüb oksjonimaja veel Charles Darwinile, Albert Einsteinile ja Isaac Newtonile kuulunud esemeid.

Hetkel saab müüki tulevaid esemeid vaadata veebist, kuid 30. oktoobrist on võimalik neile ka juba oksjonimajas pilk peale visata. Pakkumiste tegemine algab 31. oktoobril ning lõppeb 8. novembril.