Veel harvem juhtub, et veale juhib tähelepanu kümneaastane muuseumikülastaja.

Nüüd aga just nii läks: üks paleontoloogiafännist poisike nimega Charlie vaatas dinosauruste väljapaneku juures olevaid infosilte ja tuvastas, et ühel olev info ei vasta ikka kuidagi tõele.

See seal paremal all pole mitte oviraptor.
Nimelt oli sildil (üleval) inimese kontuur võrdlemaks seda tänase Mongoolia aladel elanud sauruseliigi nimega oviraptor suurusega. Aga oviraptori kontuur polnud tegelikult sugugi tema, vaid hoopis ühe sootuks teise sauruseliigi, nimelt prototseeratopsi oma. Need on kaks üsna erineva välimusega looma - oviraptor (alumisel pildil) oli pigem tänaseid linde meenutav, jooksis kahel jalal ja on spekuleeritud, et ta tegeles teiste liikide pesadest munade varastamisega - üks selle sauruse kivistisi leiti just prototseeratopsi pesast munade pealt. Prototseeratops kõndis aga neljal jalal ja oli taimetoiduline.
Oviraptor pesal.
Kuigi miljonid inimesed olid väljapanekust igal aastal mööda kõndinud, oli vaja siiski üht väikest poissi, et veale tähelepanu juhitaks.

Charlie teatas tegelikult veast esmalt oma vanematele, kes küll teadsid, et poiss teab saurustest väga palju. "Me ütlesime talle, et okei, me teame küll, et sa oled tark - aga see siin on ikkagi loodusjaloo muuseum," ütles ta ema BBC-le. "Aga ta ütles "ei, anna oma telefon siia ja ma näitan" ja guugeldas saurust. Ma nägin, et see on tõesti hoopis teistsuguse kujuga saurus."

Poisi ema ütles, et Charliel on Aspergeri sündroom, mis tähendab, et kui miski talle huvi pakub või meeldib, uurib ta selle kohta absoluutselt kõik välja. Kui teised lapsed olid ametis väljapanekute vaatamisega, siis Charlie luges tutvustavaid tekste.