Väidetavalt nii uppumatu kui ka muidu uskumatult vastupidav mudel SAFE+ on saadaval kahes mõõdus — kümnele või kahekümnele inimesele. Suurema versiooni juures on arvestatud ka ratastoolis liikuva invaliidi vajadustega.

Kõigile reisijaile on ette nähtud nelja kinnituspunktiga turvavööd ja turvaistmed; ratastoolis istuja jaoks on paigaldatud spetsiaalsed fiksaatorid ja turvavööd. Tootja kinnitusel suudab päästekapsel end ise 180 kraadi ulatuses õiges suunas orienteerida. Kui saabub aeg ujuvvarjend hüljata, saab sellest väljuda kas peaukse kaudu, mis avaneb üsna palju kõrgemal veepiirist, või lakke paigutatud luugi kaudu. 

Tsunami filmis...
...ja tegelikkuses
Mõõtmetelt on kapsel võimalikult kompaktne. Suurem, 20-istmeline mudel kaalub vaid 1300 kilo, on 6,2 meetrit pikk, 2,3 meetrit lai ja 2,3 meetrit kõrge — umbkaudu suuremat sorti linnamaasturi mõõtu. Väiksem, kümneistmeline mudel on peaaegu poole väiksem: 3,4 × 2,0 × 2,1 meetrit. Tänu väikestele gabariitidele on SAFE+’i lihtne transportida kaubaveokis ja hoida tavalises autoparklas või evakuatsioonitornis.

Kuna tsunamid ja suuremad üleujutused pole õnneks eriti sagedased, eeldab tootja, et SAFE+’id hakkavad leidma peamiselt “mitte-sihtotstarbelist” rakendust. Sekundaarsete kasutusalade valik on Tajima Motor Corporation’i esindajate osutusel lai. Ettevõtte hinnangul kõlbab päästekapslit kasutada nii kiirabijaamana kui ka isegi karaokekabiinina.

Sõltuvalt soovitud lisavarustusest jääb ujuvvarjendite hind 4,5 miljoni ja 4,9 miljoni jeeni (umbes 32 000 ja 35 000 euro) vahele. Täiendava summa eest on võimalik lasta kapslisse vormida lasteistmed ja voodi või paigaldada katusele päikesepatarei ja kere välisküljele elektrigeneraator, rääkimata tulekindlast lisa-pealiskihist.

Tajima Motor Corporation kavatseb 2014. aastal toota tuhat sellist ujuvvarjendit ning järgmisel aastal juba kaks tuhat. Vaikse ookeani piirkonnas on aga eeldatav nõudlus sedasorti päästevahendite järele nii suur, et tootja vaeb võimalust anda kapsli konstruktsioon kohalike tootmisettevõtete tegevuse soodustamise huvides vabakasutusse.