Päikeseenergia laialdasele levikule on põhitakistuseks kõrge hind. Plahvatuslikult suurenenud nõudlus päikesepaneelide järgi on tekitanud pooljuhina kasutatava räni defitsiidi ning selle hinna kõrgele ajanud, kirjutab
.

SolFocus üritab sellest probleemist kõrvale hiilida, kasutades teiste päikesepaneelide tootjatega võrreldes väga väikest ränikogust — kõigest tuhandikku tavalisest. Päikeseenergiat koondavad peeglid on valmistatud klaasist ja alumiiniumist ehk materjalidest, mille puudust ei ole karta.

Suve lõpuks valmib esimene SolFocus’i tehnoloogial põhinev katseline elektritootmisüksus, mille võimsuseks peaks tulema 500 kilovatti. SolFocusi paljudest peeglitest koosnevad päikesepaneelid on kinnitatud spetsiaalsele kellamehhanismiga alusele, mis tagab, et paneel liigub päikesega kaasa ning kasutab sellelt saadava energia maksimaalselt ära.

Aastaks 2010 loodab SolFocus jõuda niikaugele, et nende tehnoloogia abil toodetud elektrienergia oleks sama odav kui soojuselektrijaamadest pärinev elekter.