Lisaks võivad vahepala puudumisel põhisöögikorrad suuremaks kujuneda.

Rasvapõletuse seisukohast on tervislikum süüa sageli ning väiksemate portsjonite kaupa. Kolm põhirooga ning 2-3 vahepala on sobiv ning söögikordade vahe ei tohiks olla pikem kui kolm tundi, et veresuhkru tase säiliks ühtlasena.

Vahepala annab energiat jõudmaks töötada kogu päeva. Kontoritöötajad ei tohiks unustada, et ei kohvi ega caffe latte kvalifitseeru vahepalana. Ei piisa ka banaanist, sest keha vajab toiduks nii valku, rasva kui süsivesikuid.

Puuvili võib tekitada samas soovimatu veresuhkru taseme tõusu - seepärast vähenda vahepalades puuvilja hulka ning eelista pähkleid, mis sisaldavad kasulikke rasvhappeid. Lisa sinna kohupiim või valmista maitsestamata jogurtiga kerge smuuti ning tervislik vahepala ongi olemas.

Kui päeva jooksul on veresuhkru tase ühtlane, ei teki magusavajadust ka õhtul diivanil telekat vaadates. Kui tekib isu, siis eelista aedvilju, pähkleid, kodujuustu singi ja tomatiga. Kui süüa õhtul magusat, suureneb öösel rasvatalletus.

Halbade toitumisharjumuste põhjustajaks ongi suhkur, mis tekitab veresuhkru kõikumist, põhjustades kord väsimust, siis magusaisu. Kui pärast tööd seisad poesabas ning käsi hakkab sirutama šokolaadi järele, siis vali pakk pähkleid selle asemel.