Uurimuse aluseks oli katse, kus paluti vabatahtlikel tuua enda koerad uurimislaborisse. Seejärel jagati koerad kahte gruppi: koerad, kes olid ülekaalulised ning koerad, kes olid normaalkaalus.

Uurijad tõid igale koerale kaks kaussi: esimesena toodi kauss, milles oli madala toiteväärtusega toit. Teise kausi puhul oli võimalusi kaks - kausis oli kas toitainerikas ja hea eine või oli kauss tühi.

Sellise kausside jagunemise eesmärgiks oli näha, kas koer ootab kannatlikult, mis on teises kausis või hakkab kohe esimest ettejuhtuvat sööki sööma. Teadlaste hüpoteesi kohaselt oleks pidanud ülekaalulised koerad kannatlikult ootama, et näha, kas teine kauss pakub midagi paremat. Tegelikult toimus eksperimendis kõik vastupidi. Ülekaalulistel koertel puudus kannatus täielikult ning nad õgisid esimese eine koheselt ära.

Teadlaste hinnangul on sellist seost näha ka inimeste puhul: ülekaalulised inimesed söövad kiiremini ning ei keskendu niivõrd sellele, mida nad söövad. "Kuna uurimuse tulemused on väga sarnased nendega, mis on läbi viidud inimeste peal, võib öelda, et koerad on paljulubav uurimisrühm, kelle põhjal uurida inimeste ülekaalulisuse tagamaid," kirjutasid teadlased uurimuses.

Uuringu tulemused avaldati publikatsioonis Royal Society Open Science.