Keemikud selgitasid välja, miks vesi viski maitset parandab

 (18)

Keemikud selgitasid välja, miks vesi viski maitset parandab
Šoti viski.AFP

Šoti viskile on kohati kombeks enne rüüpamist sisse niristada sorts vett. Rahvasuu väidab, et sel moel tuleb viski maitse paremini esile. ERR Novaator vahendab, et nüüd kinnitavad ka keemikud, et sel pubijutul on tõeiva sees.

Björn Karlsson and Ran Friedman Rootsist Linné ülikoolist uurisid arvutimudeli abil, mis juhtub, kui viskis sisalduvad etanooli molekulid kohtuvad vee molekulidega. Väga selge pildi saamiseks arvutas mudel neil kohtumistel toimuvaid liikumisi väga väikese ajalise sammuga.

Loe edasi Novaatorist.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised