Ajakirjas
Journal of Agricultural and Food Chemistry
avaldatud uuringus tõdevad Nevada-Reno ülikooli teadlased, et seniajani on biodiisli massilist tootmist takistanud eelkõige odava tehnoloogia ja tooraine puudus, kuid uus meetod võiks tuua pisut leevendust, vahendab
.

Kasutatud kohvipuru sisaldab 11-20 protsenti õli, mida on sama palju kui teistes levinud biodiisli toorainetes nagu rapsiseeme, palmi- ja sojaõli. Maailmas toodetakse 7 miljardit kilo kohvi aastas. Kasutatud puru aga visatakse niisama prügikasti või kasutatakse mõnel pool väetisena.

Teadlaste hinnangul on kohvipurust võimalik toota üle miljardi liitri autokütust aastas. Võrreldes tavalise biokütusega on see isegi stabiilsem, kuivõrd kohviuba sisaldab rohkem antioksüdante. Tootmisprotsessi käigus tekkivatest jääkidest aga saaks etanooli või komposti.

Esialgse kalkulatsiooni kohaselt oleks selle äriga võimalik ainuüksi Ühendriikides teenida kasumit ligi 8 miljoni dollarit aastas, väidavad teadlased, kavatsedes pilootprojektina ehitada väikese tehase, kus poole aasta jooksul oma ideid praktikas testida.

Biodiisliäri on arenev tööstusharu. Prognooside kohaselt toodetakse maailmas 2010. aastaks rohkem kui 10 miljardit liitrit biodiislit.