Arvude keeles: 28 protsenti kaksikute või kolmikute vanematest kolisid eraldi või lahutasid. Muude perede puhul on see näitaja 24 protsenti.

Peamine põhjus oli finantssurve. TAMBA (Twin and Multiple Births Association) toetatud uuring näitas, et korraga mitu last saanud pered teatasid kaks korda tõenäolisemalt rasketest majandusoludest, vahendab Telegraph.

Kaksikud ja kolmikud kogesid ka palju rohkem materiaalset puudust, sest vanematel esines raskusi tähtsate lastega seotud kulude eest hoolt kandmisel (vaheajad, koolivormid, sünnipäevapeod, meelelahutusvahendid nagu jalgrattad).

Birminghami ülikooli Sotsiaalpoliitika kooli sotsiaaluuringute professor Steve McKay ütles: "Kaksikud ja kolmikud sündisid tõenäolisemalt abielus ja vanematele paaridele, kellel on tõelised töökohad. Need tegurid peaks kindlustama madala sissetuleku ja puudusekannatamise suhtes, nii et teeb tõelist muret, kui kaksikud ja kolmikud peavad tegelikult materiaalset puudust kannatama, ja nende peresid ähvardab suurem ohk lahkukolimiseks ja lahutuseks."

Valitsuse käsutuses olevate andmete (The Millennium Cohort Study, iga-aastane Family Resources Survey) analüüsil valminud uuring

Paljudes Euroopa riikides nagu Iiri vabariik eksisteerivad korraga mitu last saanud peredele mitmesugused lisatoetused, aga Suurbritannias mitte.