Nimelt võib 600 kcal sisaldav tasakaalustatud hommikusöök, mis sisaldab ka valke ja süsivesikuid, aidata paremini kaalu langetada ja säilitada seda ka pikemas perspektiivis. Muuhulgas kuulub sellise hommikusöögi juurde ka magustoit, vahendavad ERRi teadusuudised.

Oluline on, et oma isudele antakse järele hommikuti, kui keha metabolism on kõige kiirem ja organism suudab kogunenud kalorid päeva jooksul ära kulutada. Katse vältida maiustusi täielikult võib kaasa tuua psühholoogilise sõltuvuse tekke nende toitude suhtes, mis pärast dieedi lõpetamist võib tähendada tagasilööki. Lisades magustoidu hommikueinele, suudab inimene paremini kontrollida oma magusaisu ülejäänud päeva jooksul.

Hommikusöök annab energiat kogu päeva ülesannete sooritamiseks, soodustab ajutööd ja lükkab käima keha metabolismi, mis muudab selle hädavajalikuks kaalu langetamiseks ja hoidmiseks.

Tel Aviv’ ülikoooli teadlased kasutasid oma uurimuses 193 kliiniliselt rasvunud mittediabeetikut, kes jagati juhuslikult kahte rühma. Mõlema grupi kalorite tarbimine oli identne, koosnedes 1600 kcal päevas meeste kohta ja 1400 kcal naiste kohta. Esimese grupi dieet oli aga madala süsivesikute sisaldusega ja hõlmas 300 kcal hommikusööki. Teisele rühmale pakuti 600 kcal hommikueinet, mis sisaldas palju valke ja süsivesikuid ning kuhu kuulus alati ka magustoit (näiteks šokolaad).

32 nädalat kestva uurimuse jooksul kaotasid teise rühma kuulunud inimesed keskmiselt 18 kg, mida on rohkem kui magusat vältinud grupi liikmed. Lisaks suutsid nad oma kaalukaotust säilitada ka pikema aja vältel.

See uurimus näitab ilmekalt, et dieeti peab olema reaalselt võimalik integreerida inimese igapäevaelusse. Ekstreemseid piiranguid suudab inimene ainult lühiajaliselt järgida.Pikemalt loe ERRi teadusuudistest!