Kaabli nimeks on MAREA, mis tähendab hispaania keeles tõusuvett. Selle pikkuseks on üle 6500 kilomeetri. Kaablit hakkab haldama firma nimega Telxius. Nende ülesandeks saab ka olema andmete edasi jagamine Aafrikasse, Lähis-Itta ja Aasiasse. Ehitustööd algavad augustis ja plaan on nendega tuleva aasta oktoobris ühele poole saada.

Microsofti võrgudirektor Frank Rey ütles, et kaablit on vaja selleks, et klientidele pakkuda usaldusväärset ja kiiret ühendust. Eesmärk on liigutada andmeid ümber maailma senisest suurema kiiruse ja suurema töökindlusega. Mõlema ettevõtte töö tugineb hiiglaslikele pilveoperatsioonidele - Facebookil on 1.65 miljardit kasutajat ja Microsoftil on samuti rohkelt online-teenuseid nagu Azure, Bing, Xbox Live ja Office 365.
Uus kaabel on märkimisväärne seetõttu, et varem pole Microsoft ja Facebook kaablite rajamist rahastanud, vaid on koostööd tehtud erinevate telekommunikatsioonikonsortsiumidega.

Merepõhja kommunikatsioonikaablite ajalugu ulatub aga üle-eelmisesse sajandisse. Esimene edukalt töötav telegraafikaabel sai Suurbritannia ja Prantsusmaa vahele La Manche`i väina põhja juba aastal1851, Atlandi ookeani põhja sai töötav telegraafitraat viisteist aastat hiljem.