Tõsi, nagu NASA ütleb, võib sel hetkel, kui Kuu on Päikese täielikult katnud, nähtust palja silmaga vaadelda küll. Aga kui varjutus on osaline, seda mingil juhul teha ei tohi - tulemuseks võivad olla tõsised silmakahjustused.

Nagu Mashable vahendab, lendas Google Trendsi kohaselt pärast varjutust kõrgustesse otsisõnade kombinatsioon "eclipse headache", mis tähendab päikesevarjutuse põhjustatud peavalu. Lisaks on otsitud palju sõnakombinatsiooni "eyes hurt" - silmad valutavad!
Varjutuspeavalu guugeldused sagenesid järsult.
Et lisaks tõusid ka otsingute "Päikese vaatamine", "ma vaatasin Päikest", "ma vaatasin paar sekundit Päikest" ja muude sarnaste märksõnade otsingud, võib arvata, et murettekitav hulk inimesi otsustas vahetult pärast varjutust minna interneti käest mingil põhjusel küsima, mida edasi tegema peaks.

Ilma päikeseprillideta Päikese vaatamine võib põhjustada retinopaatiat ehk võrkkesta kahjustust, mille sümptomiteks on vesised ja valulised silmad, objektide detailide ja kuju nägemisvõime halvenemine, eredast valgusest tulenev ebamugavustunne, pime punkt vaateväljal ja muud tõsised ebameeldivused.