Peamiselt vastas Hawking küsimuste-vastuste voorus ikka kosmose ja teistele planeetidele reisimisega seotud küsimustele, ent ta kommenteeris ka viimasel ajal palju kõneainet pakkuvat võltsuudiste ja väärinfo teemat ja ütles, et „me oleme tunnistajaiks ülemaailmsele mässule ekspertide vastu.“

Ta viitas keskkonnaprobleemidele nagu metsade kadumine ja kliima soojenemine ja sellele, et paljud maailma liidrid ning avaliku elu tegelased ei soovi enam teadlaste nõuandeid kuulata. „Vastus neile küsimustele lähtub teadusest ja tehnoloogiast,“ ütles ta.

Hawkingi märkused on jätkavad ta mullu Cambridge`is peetud kõnes öeldut, kus ta mainis, et me peame investeerima rohkem aega ja raha selleks, et uurida tehisintellekti mõju. Toona lisas ta, et see võib olla „parim või halvim asi, mis eales inimkonda mõjutab.“

„Me kulutame palju aega ajaloo õppimisele, aga olgem ausad – see on enamasti lolluse ajalugu,“ sõnas ta siis. Ta ütles toona lisaks, et usub kaljukindlalt, et tehisintellekti abiga on võimalik lõplikult kaotada vaesus ja haigused ning õigesti kasutades on võimalik isegi mõned planeedile tehtud kahjud tagasi pöörata.

Lisaks ütles ta, et inimkond peab enda säilimise nimel kosmosesse minema, öeldes, et ei usu, et me üle tuhande aasta vastu peame ilma oma õrnalt koduplaneedilt lahkumata.