Hollandi kokaraamat õpetab putukaid nautima
Hollandis ilmus aprillis kokaraamat "Het Insectenkookboek" (tõlkes "Putukate kokaraamat"), mis õpetab nimele kohaselt putukaid söögiks valmistama, kirjutab Reuters.
Bioloogiakallakuga Wageningeni ülikooli teadlaste uuringud näitavad, et need on tõhus proteiiniallikas, mida kiirelt ülerahvastuv planeet võib just vajada.
Maa elanikkond ületab 2050. aastaks ilmselt 9 miljardil piiri. Siis pole enam piisavalt maad loomakasvatuseks, mis nende proteiinivajaduse kataks, seletab Wageningeni professor Marcel Dicke.
Putukate toiteväärtus sarnaneb liha omaga, nende kasvatamisel eralduvate kasvuhoonegaaside hulk on aga näiteks seakasvatusega võrreldes sada korda madalam.
Veebipõhise kokasaate "Girl Eats Bug" juht Daniella Martin väidab, et 80% kultuuridest kasutab putukaid söögiks. (Ka vastavaid kokaraamatuid leidub juba mitmeid.) Suurim vastuseis nende kasutamisele tuleks seega sealt, kus inimesed on harjunud kõvasti liha vitsutama.
Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!