USAs kohtuvad 7. novembril Valge Maja töögrupi esindajad ja kolme ülikooli juures töötavad teadlased, et arutada, kuidas robotite abil ebola-ohu vastu astuda.

Robotite kasutamise suur eelis on mõistagi see, et nood ei haigestu ning neid saab enne tagasitoomist puhastada, et haigusetekitajad vähem tõhusalt levida saaksid.

Meie mehaanilised sõbrad võiksid teatud piirkondadesse ravimeid, toitu ja muud vajalikku viia, kohapeal pisikuid hävitada (desifitseerimistööd) ning isegi laipu matta.

Kuna kirjeldatud tegevuste ja olukordade jaoks spetsiaalselt arendatud roboteid pole, tulebki leida viise olemasolevaid täiendada. Samuti peab arvesse võtma kohalikke tavasid (eriti matmis- ja leinakombeid) ja seda, et inimestel peab masinate üle siiski võimalikult palju kontrolli jääma.

Helged pead panevad pead kokku 7. novembril üritusel "Safety Robotics for Ebola Workers" ("Ohutusrobootika ebolatöötajatele"), mis toimub töötubade vormis.

Osalevad kolme USA ülikooli teadlased – Texas A&M, Berkeley California ülikool ja Worchesteri polütehniline instituut.

Mitmes Lääne-Aafrika riigis kestev praegune ebola-puhang on seni suurim üldse. Nakatunuid on juba üle 9000 ja surnuid üle 4400. Ka USAs on juba kolm teadaolevat nakatunut ja üks surnu.

allikas: Computerworld