Rapordi järgi on Boston Dynamics müügis seepärast, et firma ei suuda müüdavat robotit luua, sahinate kohaselt aga seepärast, et inimestes tekitavad need kõhedust.

Eelmise kuu lõpus avaldatud videos võis näha, kuidas Boston Dynamicsi uus robot Atlas metsa vahel ringi kakerdab, kaste tõstab ja laseb teadlastel ennast kiusata ja kolkida, tõustes peale kukkumist edukalt püsti.

Kui mõnedele mõjus video lihtsalt naljakana, siis paljudes tekitas Atlas tõsist ebamugavustunnet. Google`i kommunikatsioonijuht Courtney Hohne tõdes Bloombergi päringule vastates, et kuigi tehnoloogiapress on robotite osas põnevil, on inimestelt saadud ka negatiivset vastukaja ja kahel põhjusel – robotid on lihtsalt hirmsad ja teiseks, kui juba Atlas kaste tõsta suudab, siis pole kaugel aeg, kui humanoidrobotid inimeste töö ära võtavad. Videot ei tahtnud Google kommenteerida.

Ka president Obama hoiatas, et robotid hakkavad madalamalt kui 20 dollarit tunnis tasustatud töid üle võtma, mis tähendab, et 62% ameeriklaste ametikohtadest satuvad riskigruppi. Arengumaades võivad Maailmapanga raporti põhjal tänu robotitele löögi alla sattuda lausa kuni 84% töökohtadest.