AHHAA juhatuse liige Pilvi Kolk sõnas, et näituse eksponaadid on päris inimesed. Näituse külastajale avaneb ainulaadne võimalus näha oma silmaga, milline on inimese keha seestpoolt.

„Näitusel eksponeeritakse 12 täiskasvanud inimest, kes on erinevatel viisidel tükkideks lõigatud: kas pikkupidi või ristipidi. Lisaks täissuuruses läbilõigetele saab AHHAAs näha ka ehtsaid organeid, luid, veresoonkonda, närve ja palju muud,“ tutvustas ta.

Kolk märkis, et näituse Eestisse toomisele eelnes ligi kolm aastat läbirääkimisi: protsess, mille sarnast ei olnud AHHAA kunagi varem läbinud.

Kolk lisas, et neid eksponaate, mis võiksid inimestele korda minna ja ärgitada oma tervise peale rohkem mõtlema, on näitusel palju. Näiteks lastele võiks meeldida näiteks osa, kus on kõrvuti eksponeeritud hobuse ja inimese aju. Laste jaoks on väga üllatav, et nii suurel loomal on nii väike aju. Näituselt leiab ka suitsetaja ja mittesuitsetaja kopsude võrdluse.

Näitus „Ahhaa, inimkehad“ avatakse Teaduskeskuses AHHAA kõikidele külastajatele homme, 6. mail ja selle raames saab tutvuda inimorganismi luustiku, lihaskonna, hingamiselundkonna, närvisüsteemi ja ka näiteks veresoonkonnaga. Inimkehast valmistatud eksponaate tutvustav näitus jääb AHHAA keskusesse kuni 5. novemberini 2017.