Rühm "allveearheolooge" on teatanud järjekordse kadunud Atlantise linna avastamisest.
Teadlased, kes on seni keeldunud enda isikuid paljastamast, on avaldanud sarja kaadreid, mis salvestatud Kariibi mere põhjas.

Tervest virnast raamatutest, veebilehtedest ja muistsete ajamõõtmis-vahendite kohta püstitatud hüpoteesidest tuld saanud huvi 2012. aasta 21. detsembri vastu, mida mõned peavad uue ajastu koidikuks ja teised Maa säilivustähtaja lõpuks, kasvab agaralt.

Ameerika rakubioloog Robert Lanza trügib usuinimeste mängumaale väitega, et surm ei ole sugugi lõplik sündmus. Lanza arvates pole surm lihtsalt kuidagi suuteline oma ohvreid läbi lõputu hulga universumite taga ajama.

Suurema eesnahaga mehed nakatuvad tõenäolisemalt aidsi-viirusse, teatavad uurijad. Avastus aitab selgitada, miks ümberlõikamine võib mehi kaitsta.

Inimsõrmede otstel paiknevad keerulised keerised ja viirud pole seal mitte üksnes selleks, et aidata politseinikel pätte kinni nabida. Sõrmede marrasnahavallid toimivad tõenäoliselt sõelana, mis aitab tõhusalt tuvastada peeneid tekstuure, selgus uuringust.

Maaväline elu on olemas, kuid USA valitsus üritab seda maha vaikida, väidab endine NASA astronaut Edgar Mitchell.

USA biokeemik väidab, et on viimaks suutnud tõestada, milles peitub Stradivariuse ja Guarneri viiulite unikaalse heli saladus.

Meie koduplaneedi koore all võivad peituda ülisuured ookeanid. Teadlased usuvad, et hea elektrijuhtivusega piirkonnad vahevöös - Maa koore ja tuuma vahelises mahukas piirkonnas - reedavad vee olemasolu.

Kosmoseagentuur NASA avaldas planeet Marsi pinnast tehtud foto, millel ufoloogide arvates asub tulnuka pealuu.

Üleilmsel mikrofotograafia konkursil Nikon International Small World võitis sel aastal peaauhinna Tallinna tehnikaülikooli geeniteadlane Heiti Paves.