Avastusest anti teada ajakirjas Botanical Journal of the Linnean Society. Esimesed teated selle veidra taime kohta tulid 2000. aastal. 2007. aastal otsustasid asja kontrollima minna Briti teadlased Stewart McPherson ja Alastair Robinson koos filipiini kolleegi Volker Heinrichiga, vahendab Novaator.

„Umbes 1600 meetri kõrgusel tõustes kõrgemale Victoria mäe otsa hakkas mets hõrenema, kuni jõudsime kividega kaetud lagedale alale ning nägime järsku taime, mida otsisime. Seejärel veel ühte ning siis juba paljusid," ütleb McPherson Dorseti ülikoolist.

Uus liik sai Briti looduseuurija David Attenboroughi auks nimeks Nepenthes attenboroughii. See taim on seni teada olevaist loomtoidulistest taimedest kõige suurem. Ta kasutab looma kinni püüdmiseks lehtedest moodustunud lõksu, mitte kärbsepaberit meenutavat kleepivat ainet, mida kasutab putukate püüdmiseks ka näiteks Eestis esinev huulhein.

Leitud taim on haruldane, kuid kasvab õnneks raskesti ligipääsetaval kohal, mis loodetavasti aitab teda kollektsionääride ja huviliste hordide eest kaitsta. Ekspeditsiooni käigus leidsid teadlased ka teise loomadest toituva taime
Nepenthes deaniana
, mida ei olnud juba sada aastat looduses nähtud. Ka viimane herbaariumis olnud näidis kadus juba 1945. aastal.