Üks kolmest küsitlusele vastanust selles vanuserühmas nentis, et on elust tüdinud, samas kui pensionäridest tunnistas sama vaid kaheksa protsenti. 28 protsenti noortest kurtis, et üksildus teeb neid õnnetuks, vahendab The Daily Mail.

Murettekitav on asjaolu, et rohkem kui veerand möönis, et on otsinud lohutust alkoholist. Suisa pooled tunnistasid, et pruugivad emotsionaalse karguna rämpstoitu.

Taoline masendav pilt Suurbritannia noorte elust joonistus BBC Radio 3 tellimusel läbi viidud üleriigilisest õnnelikkustasemete küsitlusest.

Küsimuse peale, mis teismelisi ja noori täiskasvanuid neid õnnetuks teeb, vastas 70% Facebooki-põlvkonnast, et murede loendi tipus troonivad rahaprobleemid.

Üle kolmandiku noortest muretses, kas suudab oma töökohta säilitada. Keskealistest tundis töökoha võimaliku kaotuse pärast ärevust vaid veerand.

Üht kolmest noorest vastajast kummitasid pere- või suhteprobleemid, samuti pabistasid selle vanuserühma esindajad kõige rohkem ühiskondliku staatuse pärast.

Üldiselt oli raha kõige suurem mure kõigis vanuserühmades, sellele järgnesid töö, suhted ja üksildus.

Ent ehkki vanemad vanuserühmad jagasid Facebooki-generatsiooni finantsmuresid, tundsid nad oma elu muudes valdkondades suuremat rahuldust.

Peaaegu kolmandik vastanud noorsoost tunnistas suhteprobleeme, samas kui 55-64-aastaste hulgas ulatus suhte pärast muretsejate osakaal vaevu kaheksa protsendini.

Üks kolmest Facebooki-põlvkonna esindajast ütles, et soovib piiri taha õnne otsima suunduda. Seda on rohkem kui üheski teises vanuserühmas.

Käitumispsühholoog Jo Hemmings kommenteerib: „Ühiskondlike võrgustike olemasolus pole iseenesest midagi valesti, ent selliste võrgustike pruukimine näost-näkku kohtumiste ja telefonikõneluste asemel võib kujuneda väga isoleerivaks.

Tõelised sõprussuhted sünnivad jagatud kogemustest ja sidemetest. Mõnede ühiskondlike võrgustike „sõprade” näol pole pahatihti tegemist õigupoolest tuttavategagi, neil puudub tähendus ja lähedus.”


Jälgi Forte teadusuudiseid ka Twitteris!