Innovatsiooniakadeemia algas 8. juulil kell 9.45 viieteistminutilise võimsa rock-kontserdiga, misjärel prindib Innovatsiooniakadeemia president TTÜ prorektor Alar Kolk 3D printeriga välja oma aju.

Innovatsiooniakadeemia on oma kontseptsioonilt ja sisult unikaalne koolitusprogramm, mille eesmärgiks on aidata tudengitel panna alus oma ettevõttele rahvusvahelises keskkonnas 15 päevaga.

Tudengeid koolitavad innovatsioonitipud Microsoftist ja Samsungist. Kolme nädala jooksul tuuakse lavale maailmakuulsad nimed Euroopast kui ka USAst. Näiteks mobiilirakenduste väljatöötamise ekspert Kenneth Singer (Berkeley Ülikool), Chris Burry (Silicon Valley, USMAC) ja Thomas J. Howard (Taani Tehnikaülikool). Kolmenädalase intensiivkoolituse raames astub lavale ligikaudu 40 erinevat õppejõudu ja eksperti ning 20 mentorit.

Euroopa Innovatsiooniakadeemia tähtsündmusteks on rahvusvaheliselt tunnustatud professori Steve Blanki videoloeng ja Windows Phone 8 töötuba Stepan Bechynsky juhendamisel.

„Euroopa Innovatsiooniakadeemia unikaalsus on see, et tudengid saavad rahvusvahelistes meeskondades arendada 15 päevaga sellise iduettevõtte, mis on võimeline kasvama globaalselt. Lahkudes võtavad nad kaasa juba ärimudeli, prototüübi ning edukamad ka alginvesteeringu,“ kinnitab Euroopa Innovatsiooniakadeemia president Alar Kolk. Alar Kolk lisas, et on ainulaadne olukord, kus 26 tudengit tulevad Tallinnasse Silicon Valleyst innovatsiooni õppima.

„Eesti majandusareng sõltub väga palju innovatsioonist ja veidi hulljulgetest ideedest, millest kasvavad uued edukad ettevõtted või algatused. Innovatsiooniakadeemia on väga tänuväärne töömudel säravate ja talendikate noorte ühendamiseks ning nende innustamiseks suurelt ja julgelt mõtlema,“ ütles Microsoft Balti regiooni juht Rain Laane.

Innovatsiooniakadeemias osaleb ligi 200 tudengit 30 riigist, näiteks Hong Kongist ja Hiinast, Brasiiliast, Kanadast, Gruusiast ja USAst.

Järgmisel aastal toimub Euroopa Innovatsiooniakadeemia Prantsusmaal Telecom Valleys Nice-Sophia Antipolises, mida peetakse Euroopa Silicon Valleyks. Sophia-Antipolis on Euroopa suurim tehnoloogiapark.

Euroopa Innovatsiooniakadeemia tipneb rahvusvahelise konverentsiga Latitude59, mille raames peavad tudengid loodud prototüüpe esitlema maailmatasemel riskikapitalistidele ja investoritele.

Euroopa Innovatsiooniakadeemia suurpartneriteks ja -toetajateks on Microsoft, Samsung ja EAS.

AJAKAVA

  • 8. juuli kell 9.45-10.00 rock-kontsert
  • 8. juuli kell 10.30-10.45 aju 3D printimine
  • 8. juuli kell 18.00-19.00 Steve Blanki videoloeng
  • 10. juuli kell 11.00 Chris Burry loeng müügipsühholoogiast
  • 11. juuli kell 9.30-13.00 Windows 8 töötuba
  • 17. juuli kell 9.30 inimene vs tehnoloogia – Tai Chi Kinectiga
  • 22. juuli kell 9.45 unikaalne õunapill – mida saab teha ühe õunaga?
  • 23. juuli kell 13.00-13.50 Kenneth Singeri loeng “Storytelling your project“
  • 24. juuli kell 11.00-11.45 Thomas J. Howardi loeng „Integrate Product & Service Development“
  • 25. juuli-26. juuli Latitude59
  • 26. juuli kell 17.00-17.30 Latitude59/ Euroopa Innovatsiooniakadeemia autasustamine
  • 26. juuli kell 20.00 Euroopa Innovatsiooniakadeemia lõpetamine (Lennusadam)