Ülikool lükkab aga need väited ümber. "Hetkel ei ole ühegi väljaande andmed õiged, tõele vastavad ainult ametlikud andmed," ütles ülikooli esindaja South China Morning Postile.

Meest pole nähtud alates eelmise nädala kolmapäevast, kui ta esines Rahvusvahelises inimgenoomi muundamise konverentsil Hong Kongis, et enda väidetavast saavutusest lähemalt rääkida.

Nimelt andis Jiankui eelmisel nädalal intervjuus AP-le teada, et on ilmale toonud esimesed CRISPR-Cas9 süsteemi abil muundatud inimlapsed, Lulu ja Nana.

Teadlased olid eksperimendi peale loomulikult marus - katsed viidi läbi ilma mingisuguse kooskõlastuseta ning üldine kokkulepe on olnud, et inimeste geene ei muundata. Teadlaste hinnangul peidab eksperiment palju riske ning selline eksperiment oli täiesti ebavajalik. Peale selle viidi eksperiment läbi nii, et Lulu ja Nana järglased pärivad samuti muundatud geenid.

Hiina võimud on samuti eksperimendi vastu ning on öelnud, et tegemist on Hiina seaduste rikkumisega. Samuti on end He Jiankuist distantseerinud Shenzheni Ülikool, mille esindajate sõnul on tegemist tõsise akadeemiliste normide ja eetika rikkumisega.

Mees on nii Ülikooli kui Hiina ametivõimude uurimise all. Jiankui kolleeg Michael Deemi tegude kohta on juurdlus käimas USA ametivõimudel.