Mitchell, kes osales 1971. aastal Apollo 14 missioonil, tuli oma väitega välja UFOdesse ja maavälisesse elusse uskujate viiendal konverentsil (X-Conference), vahendab Daily Telegraph.

„Me ei ole üksi. Meie saatus on saada üheks planeetivahelisest kogukonnast. Me peaksime olema valmis vaatama oma planeedist ja Päikesesüsteemist kaugemale, et välja selgitada, mis sealpool tegelikult toimub," ütles 78-aastane astronaut.

Samuti väitis Mitchell, et on üritanud uurida 1947. aasta Roswelli juhtumit, kuid sõjaväeametnikud on teda takistanud. Väidetavalt kukkus USAs Roswellis New Mexico osariigis alla lendav taldrik.

Roswellis üles kasvanud Mitchelli sõnul on sõjavägi sundinud kohalikud vaikima ja mitte sellest rääkima.  

 „Innustan, neid, kes kahtlevad: lugege raamatuid, õppige mõistma, mis tegelikult toimub. Sest pole mingit kahtlust, et meid külastatakse. Universum, kus me elame, on palju imelisem ja erutavam, komplekssem ja kaugeleulatuvam, kui me seda seni oleme osanud arvata."   

NASA esindaja teatas vastuseks Mitchelli väljaütlemistele, et USA kosmoseagentuur ei tegele UFO jälgede ajamisega. „NASA ei ole seotud ühegi maavälise elu mahavaikimise juhtumiga ei planeedil Maa ega mujal. Punkt."