Tänavused sada mõjukamat Global Cleantechi nimekirjas valiti välja 6900 ettevõtte hulgast. Varem on sarnase tunnustuse osaliseks saanud näiteks Uber ja Airbnb.

Eesti Arengufondi cleantech-projektijuhi Marit Sall: "Raport annab ülevaate maailma lähitulevikus kujundavatest tehnoloogiatrendidest. Skeletoni väljavalimine tõestab, et Eestil on pakkuda parimaid tehnoloogilisi lahendusi, millel on globaalne mõju ja mida imetletakse."

Nimekirja pani kokku 100-liikmeline rahvusvaheline ekspertide kogu. Sada sada ettevõtet pärinevad kokku 17 riigist.

Skeletoni lahendusi kasutatakse nii maa peal, õhus kui ka kosmoses. "Pakkudes intelligentseid moodullahendusi transpordi, kosmose-, kaitse- ja mootorsporditööstustele, oleme saavutanud võimeka ettevõtte maine, mille haare ulatub materjalitehnoloogiast terviksüsteemide loomiseni," räägib Skeleton Technologiesi tegevjuht ja kaasasutaja Taavi Madiberk.

Skeletoni toodetest võiks esile tuua Eestis leiutatud ja valmistatava uudse veoautode käivitusmooduli. See põhineb patenteeritud superkondensaatorite tehnoloogial, mis on algselt loodud Euroopa Kosmoseagentuurile.

Tänu käivitusmoodulile ei ole vaja veoautosid hoida tühikäigul töötamas, et tagada täis aku ka suurte miinuskraadide juures. Auto mootori võib välja lülitada ning sellega hoitakse oluliselt kokku nii kütust kui ka mootoriressurssi ning vähendatakse heitgaaside emissiooni.

ekraanitõmmis (skeletontech.com)