TÜ Eesti geenivaramu ja teaduskeskus AHHAA kutsuvad inimesi kolmapäeval, 25. aprillil kell 16 Tartusse, vastavatud Geeni- ja biotehnoloogia keskusesse aadressil Riia 23b, et tähistada ühiselt rahvusvahelist DNA päeva. DNA kaksikspiraali ehitus avastati aprillis 1953, Eestis tähistati seda esmakordselt DNA struktuuri 50-ndal aastapäeval.

Huvilised saavad tutvuda TÜ Eesti geenivaramu uute ruumidega, kuulata geenivaramu direktori, akadeemik Andres Metspalu ja teadusaasta saadiku, noorteadlase Riin Tamme ettekandeid, eraldada AHHAA giidide juhendamisel maasikatest DNA-d või osaleda kummikommidest DNA-ahelate punumise töötoas.

Lisaks kuulutatakse DNA-päeval välja koolinoorte esseekonkursi võitjad. Euroopa ja Ameerika inimesegeneetika ühingute eestvedamisel on TÜ Eesti geenivaramu läbi aastate kutsunud ka Eestis koole üles sellel võistlusel kaasa lööma. Seni ei ole küll õnnestunud peavõitu Eestisse tuua - möödunud aastal läks esikoht Itaaliasse, teise koha saavutasid Lätist ning kolmanda Portugalist pärit noored.

Parimate tööde hulgas mainiti siiski ära Narva humanitaargümnaasiumi õpilase A. Gussevi ja tema juhendaja A. Tserkasini esitatud tööd. Võidutöödega käib kaasas kopsakas auhinnafond nii õpilasele kui koolile, seega ootame põnevusega tänavuse konkursi tulemusi.