Magnetresonantskuvamise (MRI) abil teeb teadlane igast kehast tuhandeid pilte, millest hiljem koostatakse arvuti abil kolmemõõtmeline mudel, kus erinevad koed ja struktuurid eristuvad värvivarjundite ja tumeduse järele. Luud näevad välja valged ja tumedad, organid läbipaistvad punased, vahendab Wired.

Patoloogid saavad seejärel kiht-kihi haaval keha üksikosadeks lahutada: alustades nahast, jätkates veresoonestiku ja lihastekihi ning lõpetades siseelundite ja luudega. Skalpelliga luukildude tagaajamine on alati olnud äärmiselt töömahukas, kuid nüüd on kõigest mõne klahvivajutuse kaugusel.

Virtuaalsed lahkamised toovad ilmsiks üksikasju, mis tavalisel lahkamisel võivad kahe silma vahele jääda. Näiteks haavadesse kinni jäänud gaas, mis näitab kuuli või noatera teekonda.

Rootsi politsei on selliseid pilte kasutanud juba rohkem kui 300 mõrva puhul. Ka kohtunikel on neid kergem mõista, ja taluda - pildid on vähem tülgastavad.

Perssoni tehnika abil saab uurida mitte ainult surnukehi, vaid ka elavaid. Tohtrid võivad selle abil kindlaks teha kopsuvähi täpse asukoha või uurida verevoolu kolmedimensiooniliselt, et hinnata võimalikke häireid südametöös.

Samamoodi saab magnetresonantskuvamise abil läbi mängida operatsioone, ilma et kirurg peaks patsienti näpuotsagagi puutuma.