Robot leidis kahe vasest käepidemega kiviukse 65 meetri sügavusel käigus, ütles antiiginõukogu peasekretär Zahi Hawass ajakirjanikele.

National Geographic Society poolt finantseeritud uurimistegevuse käigus leidis robot 17. septembril kuninganna kambri lõunapoolsest käigust samasuguse ukse. Roboti poolt edastatud andmed näitasid, et mõlemad käigud olid ühesuguse pikkusega.

Suures püramiidis, mis ehitati 4.500 aastat tagasi vaarao Khufu korraldusel, on neli käiku, sealhulgas kaks nn kuninga kambris.

Kuninganna kambri käigud olid erinevalt kuninga kambri omadest esialgselt suletud mõlemast otsast. Need avastas 1872. aastal Waynman Dixon. 1993. aastal saatis Saksa arheoloog Rudolf Gantenbrink kuninganna kambri käikudesse roboti, et uurida seda ja koguda andmeid.

See, miks kaks paarikümne sentimeetri kõrgust ja sama laia käiku ehitati ning mis on nende lõpus olevate uste taga, ei oska keegi veel öelda.

Egüptoloogid püüavad nüüd välja selgitada, kas ustel on mingi ehituslik tähendus või nad on mõned ususümbolid. Teistest püramiididest ei ole midagi sellist leitud.