Bulgaaria riikliku kosmoseuurimiskeskuse teadlased ütlesid, et tegelevad praegu neile saadetud keeruliste sümbolite dešifreerimisega, vahendab The Daily Mail.

Muu hulgas väidavad teadlased, et tulnukatel on praegusel hetkel pooleli vastuste andmine 30 küsimusele, mille bulgaarlased neile esitasid.

Bulgaaria teaduste akadeemia kosmoseuuringute instituudi asedirektor Lachezar Filipov kinnitas, et vastavasisuline uurimistöö käib tõepoolest.

Kokku analüüsib tema töörühm 150 viljaringi kogu maailmast, mis nende arvates annavad vastuseid kosmosesse kiiritatud küsimustele.

“Tulnukad on praegu kõikjal meie ümber ning jälgivad meid lakkamatult. Nad ei ole meie suhtes meelestatud vaenulikult; pigem soovivad nad meid aidata, kuid me pole piisavalt arenenud, et nendega otsekontakti astuda,” ütleb Filipov ja lisab, et isegi katoliku kirik Vatikanis on tulnukate olemasolu tunnistanud.

Tema sõnul ei saavuta inimesed maavälise eluga kontakti mitte raadiolainete vahendusel, vaid mõttejõul.

“Järgmise 10 kuni 15 aasta jooksul saab inimkond tulnukatega kahtlemata otsekontakti. Maavälised olendid suhtuvad kriitiliselt inimeste amoraalsesse käitumisse, pidades sellega silmas inimeste sekkumist looduslikesse protsessidesse,” räägib ta Sofia uudisteagentuurile Novinite.

Ettekannete kohaselt analüüsib Filipovi töörühm tõepoolest kogu maailmas viimase aasta jooksul tekkinud viljaringe.

Bulgaaria teaduste akadeemia teadlased tegid avalduse tulnukatega suhtlemise kohta keset akadeemia rolli, vajalikkuse ja võimaliku ümberkorraldamise ümber hiljuti puhkenud avalikku poleemikat.

Eelmisel nädalal põhjustas see tuliseid vaidluseid Bulgaaria rahandusministri Simeon Djankovi ning presidendi Georgi Parvanovi vahel.