30 grammi võrdub 300 tassiga ning BBC teatel on varasemast andmeid, mille puhul inimesed on 18-grammise kofeiiniannuse järel surnud.

Väidetavalt oli keegi nutitelefoni kalkulaatoril sissevõetavaid koguseid kokku arvutanud ja midagi seal lootusetult sassi ajanud. Meeletu doosi kõrvalnähud olid rängad: üliõpilaste nägemine muutus ähmaseks, neil tekkisid krambid ja mõlemad võtsid kaalus väga palju alla. Kaks noort pidid mitu päeva intensiivravis viibima ning neile tehti ka dialüüsravi, mida tavaliselt rakendatakse neerupuudulikkuse puhul. Püsivaid tervisekahjustusi õnneks siiski ei tekkinud ja mõlemad paranesid täielikult, ent võib arvata, et kohviisu neil niipea ei ole ega tule.

Teema kerkis üles seetõttu, et nüüd jõuti kohtuotsuseni. Kooli esindaja ütles eile ühes briti kohtus, et laboritöötajad kahetsevad juhtunut siiralt. Ülikoolile määrati siiski 400 000 naela suurune trahv.

Ajaleht Sunderland Echo kirjutab, et lektor oli rääkinud kofeiini liigtarvitamisega seotud ohtudest. Loengus arvutati lähtuvalt tudengite pikkusest ja massist välja, kui suur nende kofeiinitaluvus on ja tehti ka mõned katsed. Prokurör ütles kohtus, et üledoos oleks võinud üliõpilased vabalt tappa.

Seda, pärast mitut kohvitassi sina eluga hüvasti jätta võid, saad arvutada siin.