Ametliku versiooni järgi sooritasid Adolf Hitler ja tema kauaaegne kaaslane Eva Braun 30. aprillil 1945 Berliini punkris enesetapu, kuid Dunstan ja Williams kirjutavad, et Hitleri asemel võttis endalt Berliini punkris elu hoopis üks tema teisikutest ja Eva Brauni rollis oli teisiku kõrval vähe tuntud näitlejanna, vahendab
.

Ajaloolaste väitel lahkusid õige füürer ja Eva Braun riigikantseleist salatunneli kaudu 27. aprillil ehk kolm päeva enne väidetavat enesetappu. Hitler ja Braun lendasid esmalt Taani väikelinna Tønderisse ning sealt toimetati nad Lübecki lähistele Travemünde lennuväebaasi.

Edasi lendasid füürer ja tema kaasa Katalooniasse Reusi lennuväljale, kus Hispaania diktaator Franco andis põgenikele oma riigi eraldusmärkidega lennuk. See viis nad Kanaaridele Fuerteventurale, kus Adolf Hitler ja Eva Braun läksid allveelaevale, mis võttis kursi üle Atlandi ookeani.

Argentinas elasid Adolf Hitler ja Eva Braun kuni 1953. aastani koos Mar del Platas. Seejärel kolis Eva Braun Neuquéni linna ja võttis kaasa ka kaks tütart, kes elavad tänaseni kusagil Lõuna-Ameerikas. Briti ajaloolaste sõnul suri Adolf Hitler 72aastasena 13. jaanuaril 1962.