Alates eelmisest aastast kannab Londoni (ja ilmselt ka maailma) kuulsaim kellatorn Westminsteri palee küljes hoopis Elizabethi torni nime (kuninganna Elizabeth II auks), aga see ei kahanda vähimalgi määral selle torni populaarsust.
Westminsteri palees tegutseb Briti parlament.

Big Ben on tegelikult 1859. aastal valminud torni küljes kellamehhanismiga ühendatud ja igal täistunnil kõlava 13,5-tonnise hiigelkella hüüdnimeks, paljud kutsuvad ka torni ennast selle nimega. Lisaks on tornis ka väiksemad kellad, mis kõlavad iga veerand tunni tagant.

Big Beni kellamehhanism on tuntud oma täpsuse poolest, kuigi ta tuli taastada pärast Teist maailmasõda ja viimasel ajal on lähistele kaevatud tunnel ka hakanud soodustama torni vajumist.

Järgnevalt esitleme teadaolevaid rikkeid või tõrkeid selle kellaga:

1856: Esimene suur kell, 16-tonnine  "Big Ben" läks katki juba ehitatavasse torni vinnamise ajal, mistõttu ta asendati 1858 uuega.

1859: suures kellas tekkinud mõrad sundisid ta kolmeks aastaks kasutuselt maha võtma, kuna vasar, mis kella pihta lõi, oli liiga raske. Mõra siluti, ja kella keerati nii, et uus vasar lõi teda teise külje peale.

1916: Esimese maailmasõja ajal olid torni kellad vaigistatud kaks aastat, et Saksa dirižaablid nende järgi orienteeruda ei saaks

1939: Teise maailmasõja ajal kellad jätkasid kõmisemist, kuid kella sihverplaat pimendati.

1941: Saksa õhurünnakus said ka kellaosutid viga, remonditöödega saadi valmis alles 1950.

1949: kell aeglustus neli ja pool minutit, kuna parv kuldnokki rikkus kella minutiosuti

1962: kuna lumi takistas kellaosutite liikumist, saabus uus aasta Big Beni kellasid kuulates kümme minutit liiga hilja.

5. august 1976: esimene tõsine rike kellal: sada aastat vana detail andis järele ja kellamehhanismis tekkisid tõsised vigastused. Kella remonditi üheksa kuud, kuni ta taaskäivitati 9. mail 1977.

27. mai 2005: Kell peatus liiga palava ilma tõttu (31,8 kraadi C) esmalt korraks kell 10.07 ja siis uuesti kell 10.20, nüüd juba 90 minutiks. Oktoobris tuli seega kell hooldustöödeks 33 tunniks seisma panna.

2006: kell vajas neli nädalat hooldust.

2007: kell vajas kuus nädalat hooldust, mille jooksul kellaosuteid ei liigutanud mitte algne mehhanism, vaid elektrimootor.

17. aprill 2013: Kell vaigistati korraks, et avaldada austust maetavale Margaret Thatcherile.

Ulme

Kuna kella endaga tuleb rikkeid harva ette, siis seda enam tahetakse kella lõhkuda ulmefilmides: