"YouTube eemaldas väidetavate "autoriõiguste rikkumise tõttu" minu originaalloomingu "Ready For The Weekend". Te absoluutsed v....djad, see on Minu k...dima lugu," kukkus Londonis elav Calvin Harris Twitteris räuskama.

YouTube võib anda endast parima, et keskkonnast saaks eemaldatud kõik autoriõigusi rikkuvad teosed, kuid see ei päästa seda Harrise suguste õiglasest vihast, vahendab TechCrunch.

Harrise lugu kustutati muusiku enda kontolt tänu Ühendkuningriigi muusikatootjaid esindava BPI nõudmisel, kes leidis selle esitamise olevat mingil põhjusel seadusevastase. Loomulikult ei esindanud BPI sealjuures muusikut ennast, kes lubas ohtralt F-sõnu kasutades säherduse sigaduse peale auto üürida ja nende kontoriaknast sisse sõita.

Asja puhul on tegemist suurema probleemiga kui ainult üks Harris. TechCrunch'ile on laekunud vihje, et tegemist on plaadifirmade vahel hoogu koguva võitlusega, kus konkurentide ametlikke kontosid rünnatakse autorikaitse nõudmistega. Nimetatud võitluse eesmärgiks on konkurentide populaarsete muusikavideote eemaldamine ja koos sellega kontaktide arvu vähendamine.

BPI nõudmisel eemaldati lugu ilma muusikut sellest hoiatamata, kuigi autorikaitseorganisatsioon oma kodulehel seda lubab.

Mõnda aega tagasi jõudis ajaleheveergudele meiegi muusikute probleem, kelle videod käskis Eesti kohalik autorikaitseorganisatsioon maha võtta. Autorikaitse probleem oli selles, et neil jäi (Google'i käest) papp saamata ja ahnuse tõttu ei arvestatud muusikute soovidega, kelle jaoks YouTube võib olla üks tõenäolisem viis pääseda suure maailma muusikaturule.