Vaid mõne millisekundi pikkused FRB-d on umbkaudu miljard korda eredamad isegi meie Päikesest. Paistab, et sähvatused levivad äärmiselt suurtel kiirustel ja läbivad tohutuid vahemaid.

Seni on teadlastel õnnestunud täheldada ligi veerandsadat kiiret raadiopurset, kuid seni pole selge, mis neid tekitab ja kust need tulevad. Nüüd on aga viimaks välistatud võimalus, et pursete allikas asub meie planeedil, mis tähendab, et lahvatused peavad pärinema avakosmosest.

Austraalia teadusnõukogu preemia laureaat professor Matthew Bailes Swinburne’i ülikoolist kommenteeris: „Võib-olla kõige sõgedam selgitus FRB-dele on, et need kujutavad endast maaväliste tsivilisatsioonide signaale. Konventsionaalsetel, ühe antennitaldrikuga raadioteleskoopidel on keeruline veenvalt kinnitada, et signaalid pärinevad väljastpoolt Maa atmosfääri.

Kui selgitame välja, kust pursked tulevad, on meil lootust mõista, mis neid tekitab. Seni on vaid üks pursetest seostatud konkreetse galaktikaga. Me loodame, et Molonglo teleskoop aitab meil sama teha veel mitme purskega.“

Austraalia pealinna-alal asuva Molonglo teleskoobi abiga õnnestus uurijal tuvastada kolm uut kiiret raadiopurset, mis kattusid täiuslikult varem tuvastatud signaalidega. Teadlased leidsid ka, et signaalid jõuavad Maale kaugest punktist meie universumis.