New Yorgi osariigis tegutseva Niagara maakonna rahvakolledži antropoloogiaprofessor Philip Hasley sõnul peaks see teema olema osa teaduse peavoolust ning täiesti tõsiseltvõetav uurimisvaldkond, vahendab The Daily Telegraph.

Kuna UFO-vaatluste arv igal aastal on väga suur, järeldub sellest, et tudengid peaksid seda fenomeni uurima, leiab Hasley.

“Miljonid inimesed kogu maailmas näevad tundmatuid lendobjekte,” teatab ta. “On juba aeg selle väärilise uurimisvaldkonnaga tegelema hakata. Oluline on, et kogu ala oleks avalik ja et seda uuritaks.”

Hasley, kes on ka UFO-võrgustiku Mutual UFO Network (MUFON) New Yorgi osariigi läänepiirkonna osakonna juhataja, ütles, et sealkandis teatatakse iga kuu kuni 50-st UFO-vaatlusest.

Tema sõnul tegeleb MUFON vaatluste uurimisega teaduslikul moel, võttes appi väliuuringud, radarid, astronoomia ja meteoroloogia.

“Kes ütleb, et me oleme UFO-usklikud, väidab põhimõtteliselt, et me tegeleme usupõhise kogemusega, ja see pole lihtsalt tõsi. Asitõendeid on täiesti piisavalt,” rõhutab ta.

Skeptikute väiteid, et taoline uurimistöö oleks aja raiskamine, pareerib professor vihaselt.

“Sarnaselt kõigile UFO-organisatsioonidele peame ka meie skeptikute rünnakuid tõrjuma, ja me oleme täiesti avatud igasugusele kriitikale,” räägib Hasley ajakirjandusele. “Me teame inimesi, kes peavad seda valdkonda absurdseks, ja oleme valmis viitama ohtrale UFO-teemalisele kirjandusele ja arvukatele faktidele.”.