USA toidu- ja ravimiamet (FDA) loa kohaselt võib meetodit kasutada depressiooni põdevate patsientide peal, kelle haigus ei allu antidepressantide ravile, teatab
.

TMS on protseduur, mille ajal patsiendi pea kohal hoitava elektromagnetilist mähise abil stimuleeritakse ajukudesid. Magnetvälja muudetakse pidevalt, et peaajus tekiks nõrk elektrivool.

Paljud uuringud on näidanud, et magnetravi võib olla tulemuslik depressiooni ravimisel, sest sellega on võimalik ergutada närvirakke aju neis piirkondades, mis kontrollivad inimese tujusid.

Ühes viimastest uuringutest selgus, et üle poole patsientide sai abi pärast seda, kui oli läbinud viis 40 minuti pikkust TMS sessiooni nädalas nelja kuni kuue nädala jooksul.

Lõuna-Carolina meditsiiniülikooli teadlane George Mark, kes uuris magnetravi mõju depressioonile juba 1990. aastatel, väljendab heameelt, et riik kiitis heaks ravimeetodi, millel puuduvad kõrvaltoimed nagu tablettidel. “Meditsiinis algab täiesti uus ajastu,” ütleb ta AP-le.

Tõsi, paljudele patsientidele võib takistuseks osutuda protseduuri hind, mis jääb vahemikku 6000-10 000 USA dollarit, sõltuvalt ravikuuri pikkusest. Antidepressandid on sellest jätkuvalt odavamad.

Ekspertide sõnul on siiski tarvis korraldada veel uuringuid, et välja selgitada, millised on optimaalsed ravidoosid ning missugused patsiendid ravile kõige paremini alluvad.