Omasooiharate aju reageerib meessuguhormoonile sarnaselt naise ajule, teatab Fox News.

Teisipäeval avaldatud uuring viidi läbi Rootsi Karolinska Instituudis ja on mõnede teadlaste kinnitusel tõestus sellest, et seksuaalne käitumine pole ainult õpitud.

Uuringus anti heterotele, homodele ja naistele nuusutada mees- ja naissuguhormoonide keemilise koostisega lõhnu. Feromoonideks nimetatavad kemikaalid kutsuvad ka näiteks loomades esile seksuaalse käitumise.

Inimeste puhul on feromoonide mõju üle vaieldud. 2000. aastal tuvastati geen, mis juhtis ninas asuvaid feromoonide retseptoreid.

Uuringu käigus tuvastati, et kõikide inimeste aju reageeris sarnaselt tavalistele lõhnadele, kuid feromoonidega segatud lõhnad tekitasid erinevat reaktsiooni.

Teadlased moodustasid kolm gruppi: naised, heteromehed ja homomehed ning asusid uurima nende aju reaktsiooni feromoonidega segatud lõhnale. Meessuguhormooniga lõhn tekitas aju seksuaalset aktiivsust juhtivas osas kiirenenud tegevust naistel ja homodel, aga mitte heterotel.

Naissuguhormoon tekitas omakorda aju seksi puudutavas osas aktiivsust ainult heteromeestel. Homodel ja naistel tekitas naissuguhormoon aktiivsust ainult aju lõhnasid registreerivas osas.