Seesuguse filosoofia viljaks on ka Scheereni ülejäänud repertuaariga kenasti kokku klappiv MahaNakhon — arhitekti „pikseldatud“ nägemus luksuslikust multifunktsionaalsest tornmajast keset Bangkoki ärirajooni, vahendab CNN.

„Ma ei usu väga formaalsesse arhitektuuri, mis kujutab endast sisuliselt sellist muutumatut vormikeelt, mida rakendatakse kogu maailmas ühtmoodi,“ selgitas Rem Koolhaasi ettevõtte OMA endine partner ja endanimelise arhitektuuribüroo praegune peaarhitekt Ole Scheeren. „Kui vaatate minu hooneid, näete, et need pole kõik ühesugused. Need on erisugused, sest eri olukorrad ajendavad ja nõuavad väga erinevaid lahendusi.“

Väljavenitatud ristküliku kujul rajaneva hoone keskne torn kerkib kõrgustesse, ühendades hulka väiksemaid eenduvaid geomeetrilisi konstruktsioone ja jättes mulje ehitusjärgus hoonest või poolelijäänud Jenga-mängust. „MahaNakhon on nägemus tornist, mis annab jõuliselt edasi mõtet protsessist, saamisest, arenemisest,“ kirjeldas Scheeren oma hoonet.

Arhitekt elas ise elas Bangkokis 1990. aastate lõpul ja leiab, et see kogemus sidus teda tugevalt linna olemuse ja rahvaga. Tol ajal veetis ta pool aastat, kaardistades linna „tulevikunägemusi“ ehk umbes 250 lõpetamata kõrghoonet, mis ei pidanud kunagi valmis saama — seda suuresti 1997. aasta Aasia finantskriisi ja riigis valitsenud poliitilise tasakaalutuse tõttu.