Robotic Technology Inc'i Energeetiliselt autonoomne taktikaline robot (Energetically Autonomous Tactical Robot;  "EATR") toodab endale ümbritseva keskkonna biomassist (ja teistest orgaanilistest allikatest) ise kütust, samuti töötab EATR võimalusel tavaliste ja alternatiivkütustega (bensiin, raskekütteõli, diisel, propaan, süsi, toiduõli jne), kirjutab ettevõte EATR'i tutvustavates materjalides.

Nimetatud "biomass" ja "teised orgaanilised allikad" ei ole ilmtingimata piiratud taimedega - inimeste ja loomade kehades on energiat küllaga ja neid võib sõjakolletes leiduda hulgi.

EATR liigub ettevõtte Cyclone Power Technology poolt loodud jäätmekuumuse mootori abil (Waste Heat Engine) ja see kasutab välist põlemiskambrit, kus põleva kütuse soojuse abil aetakse kuumaks suletud süsteemis ringlev vesi, millest omakorda toodetakse elektrit.

Kütust hangib EATR platvormiga ühendatud robotkäe abil, mille küljes võivad ühteaegu olla nii ketassaag kui haaratsid. Robotkäsi on nähtud ette ka kütust vajaliku määrani peenestama.

Sõjaväe jaoks on tehnoloogia paljulubav seetõttu, et too on kütuste suhtes eriti paindlik ja suudab iseseisvalt ilma hoolduseta ringi liikuda kuni mitu aastat. EATR platvormil loodab Pentagon arendada nii autonoomseid luurevahendeid, robotiparve juht- ja  kommunikatsioonikeskuseid kui ka liikuvaid kuulipildujatorne.

80 kilogrammi kuivade puudega suudab EATR läbida väidetavalt 160 kilomeetrit.