Täna vaadatakse sama põhjalikkusega läbi kõik lennureisijad, olgu nad siis igapäevased lendajad või ainukest korda lennukisse suunduvad kodanikud. Paljude jaoks on see alandav, kõigi jaoks tüütu ning kas see kõik ka tõhus on, teab vaid jumal teavas, nagu öeldakse. USA Transporditurvalisuse Administratsioon on seisukohal, et võiks luua süsteemi, kus inimeselt võetakse tasu, kontrollitakse seejärel tema tausta põhjalikumalt ning arvestatakse ta lennustaaži ja -harjumusi, et anda talle võimalus piinlikumatest läbiotsimise protseduuridest pääsemiseks, kirjutab International Herald Tribune. Riskianalüüsi alusel on reisijad plaanis jagad kolme kategooriasse.

Kas arvad, et inimlikumalt koheldatavate klikk oleks õiglane või oleks see hoopis puhas äri ning tekitaks ainult uusi riske? Kirjuta sellest teistele kommentaariumis!

Pikemad mõtisklused saada aga aadressil rahvahaal@delfi.ee, registreerides end eelnevalt rahvaajakirjanikuks SIIN. Sel juhul võid saada oma panuse eest ka väärilist tasu, kuna igal nädalal jagatakse parimate kaastööde eest välja kokku 225.- eurot!

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!