Hahna Alexander ja tema sõbrad otsisid tudengitele kasulikke tehnoloogilisi lahendusi Carnegie Melloni ülikoolis, mille käigus jõuti väga pööraste ideedeni. Tulemuseks oli jalanõu, mis suutis rakendada astumise kineetilist energiat, et panna põlema jalatsis asuvat LED-lampi.

Valgustatud jalatsid tegid tudengitel öises kampuses jalutamise tõesti turvalisemaks, aga ega nende ideed sellega veel ammendunud.

Alexander ja tema kaasleiutaja Matthew Stanton said aru, et sama süsteemi on võimalik rakendada peaaegu iga jalatsi siseehituses, ja tulemuseks on energiasüsteem, mis võimaldaks laadida ka taskus kantavaid vidinaid.

Nad lõid prototüübi, siis juba idufirma, mullu said ka Kickstarteri abil kokku 60 000 dollarlise stardikapitali, ja nüüd otsitakse jalastitele juba ka ruumi kaupluseletil. 5300 inimest on neilt juba neti kaudu jalatseid tellinud.

SolePower jalatsid ei sõltu ilmast ega välistest tingimustest, ka pole turul ühtki teist nii vähe ruumi võtvat aga tõhusat, inimesega kaasas käivat generaatorit. Lihtsalt jätkad kõndimist ja akud saavad laetud.

Kui sa just viitsid tund aega järjest jala käia. Tahad patareisid laadida, oled lausa sunnitud liikuma...

Iga sammu kineetiline energia paneb pisikese elektromagnetgeneraatori pöörlema nii kiiresti kui võimalik, talletades energiat välisesse patareilaadijasse, selle külge on aga USB-liidesega võimalik ühendada ka igasuguseid seadmeid.

Eriti kasulik on selline rakendus neile, kes eelistavad jalgsi matkamas käia, kohtades, kus elektrivõrgule ligipääsu ei ole. Muidugi saaks ka marssivad armeeüksused endale ühe energiaallika juurde.

Sarnaseid asju on arendatud ka Iraagis, küsimus on ainult, kes kellelt ideid "maha viksis":