Seevastu ameeriklane James Sherwood oli juba 1977. aastal ostnud ära kaks varem Pariisi ja Istanbuli vahet sõitnud rongi, pannes 1982. aastal käima rivaalitseva rongiühenduse Londoni ja Veneetsia vahel. Venice Simplon Orient Express (VSOE) on nüüd rongiliini nimeks, mis peab pakkuma luksuslikku, kuigi ilmselt kiirrongidega võrreldes aeglasemat, mõnusat võimalust kohale jõuda.

VSOE on eraomanduses olev, iga aasta märtsist kuni novembrini töös olev klassikaline rongiühendus, restaureeritud 1920. kuni 1950. aastate vagunites, mis võimaldab viietärnilist teenindust sõidul Londonist läbi Pariisi, Innsbrucki ja Verona Veneetsiasse. Ehk, kuigi ta täpselt sama liin ei olegi, kui kunagine klassikaline Pariis-Istanbuli rongiühendus, on rongid siiski samad ja õhkkond meenutab ka pigem 1920. aastate glamuuri.

Kokku võtab Veneetsiasse jõudmine aega 24 tundi, kusjuures Suurbritannia ja Prantsusmaa vahelise tunneli läbimiseks tuleb siiski ümber istuda. Niisiis, kuna prantslased enam Orient Express liini ei pea, tuleb tänase päeva ainsaks Orient Expressiks pidadagi Londoni-Veneetsia (ja sealt tagasi) liini.

Järgmine väljumine on küll alles 20. märtsil 2016. Kokku toimub 2016. aastal 32 väljumist. Kes sõitnud, ei ole pettunud, kuid jah, igaüks sellist sõitu ette võtta ei jaksa. Pilet maksab nimelt alates 2983 eurost Londonist Veneetsiasse välja, Londonist Pariisi saab veidi odavamalt, 1064 euroga.

Kui tellimust on, võib nende rongidega vahepealsel ajal sõita ka Rooma, Krakowisse, Budapesti, Stockholmi, kord aastas, nimelt augustis ka Istanbuli välja.

Klassikalist Pariis-Istanbul rongiühendust pakutakse järgmine kord 26. kuni 31. augustini 2016, kusjuures sellel kuuepäevasel sõidul tuleks pileti eest välja panna muinasjutuliselt kõlav 10 010 dollarit (9220 eurot) kahekohalise kupee, või 19 270 dollarit (17 752 eurot) sviidi eest.

Võib küll aimata, et teenindus ja sõidumõnu õigustab sellist piletihinda, sest ilma (rikaste) reisijateta ju selline rongiliin ei kestaks.

Võrdleks piletihindu Londonist Itaaliasse tavaliste kiirrongidega. Pilet Eurostariga (Londonist Pariisi, keskmiselt 2 tundi ja 20 minutit) maksab 44 naela (56 eurot) ja edasi kiirrongiga Pariisist Milanosse (umbes 7,5 tundi) vaid 22 naela (29 eurot).