Keemiliste elementide perioodilisustabelis leidub mitmeid elemente, mis on nime saanud tunnustatud teadlaselt - kas siis elemendi avastamise eest või muidu inimkonna teadmistevaramu olulise täiendamise eest.

Näiteks einsteinium, nobeelium, bohrium ja kopernikum on nime saanud vastavalt teadlaste Albert Einsteini, Alfred Nobeli, Niels Bohri ja Mikołaj Koperniku järgi.

Kõigi 15 elemendi hulgas, millele on nimi pandud inimese nime järgi, leidub ainult üks, millele omistatud nime omanik nimetamise ajal veel elas — element seaborgium, millele pandi nimi Glenn T. Seaborgi auks.

Võimalik, et nii dr Seaborgi nimi kui ka temanimeline element on teile tundmatud, kuid tegemist oli siiski teeneka 20. sajandi keemikuga.

Tema käsi oli mängus kümne transuraan-elemendi, sh plutooniumi, ameriitsiumi ja kuuriumi avastamise juures, nagu ka muude oluliste avastuste juures, mis said aluseks perioodilisustabeli nüüdisaegsele koosseisule.

(Transuraan-elementideks nimetatakse elemente, mille aatomnumber ehk järjenumber on suurem kui uraani järjenumber 92.)

Seaborg pälvis 1951. aastal ka Nobeli keemiapreemia, osales tuumarelvade arendamise nn Manhattani projektis ja töötas USA riikliku tuumaenergiakomisjoni esimehena.