Õhtukostüümi valikul on naisi juba ammu kimbutanud dilemma: kuidas leida õige tasakaal liigse paljastavuse ja ülemäärase alalhoidlikkuse vahel, vahendab The Daily Telegraph.

Appi tuli Leedsi ülikooli ekspertide uurimus, mis arvutas välja optimaalse veetlevuse jaoks vajaliku kehapaljastamise määra täpse proportsiooni.

Sellise tulemuseni jõudsid neli naisuurijat pärast naisklientide diskreetset jälgimist tantsupõranda kohal paiknevalt rõdult ühes linna suurematest ööklubidest.

Käekottidesse peidetud diktofonide abil tegid uurijad märkmeid selle kohta, mida naissoost klubikülastajad seljas kannavad ja mitu korda meesterahvad neile tantsu-ettepanekutega lähenevad.

Uurimuse kontekstis eeldati, et üks käsi vastab 10 protsendile kehast, kumbki jalg 15 protsendile ja torso 50 protsendile.

Naised, kes paljastasid umbes 40 protsenti ihust, pälvisid kaks korda suurema hulga meeste tähelepanu kui naised, kes end üleni kinni katsid.

Küll aga osutusid edutumaks ka need naised, kes rohkem paljast pinda demonstreerisid. Eksperdid usuvad, et nahapinna ülemäärane paljastamine heidutab mehi, sest võib anda märku naisterahva truudusetusest.

“Niipea, kui paljastub rohkem kui 40 protsenti, muutub ahvatluse-signaal märgiks üldisest kättesaadavusest ja potentsiaalsest truudusetusest tulevikus. Optimaalne on näidata veidi kätt ja veidi jalga, aga mitte enamat,” ütleb uuringut juhatanud psühholoogiadoktor Colin Hendrie.

Ajakirjas Behaviour avaldatud uurimus leidis, et kõige menukamad daamid kombineerisid 40 protsendi reeglit liibuvate rõivaste ja väljakutsuva tantsustiiliga. Iga naise poole, kes kõiki kolme kriteeriumit kombineeris, pöördus tantsusooviga keskmiselt 40 meesisikut.